Šta je peruanska Maka?

PRAVILAN RAD HIPOFIZE A TIME I SVIH DRUGIH FUNKCIJA LJUDSKOG ORGANIZMA 

PERUANSKA ili ANDSKA MAKA (Lepidium meyenii)

je krtolasto povrće iz familije Brassicaceae, poreklom je iz Perua i optimalno uspeva na andskim visoravnima na 3.800-4.300 metara nadmorske visine. Jedna je od nekoliko biljaka koje opstaju na nadmorskoj visini većoj od 4000m. Važno je znati da postoje Vrste Make i Klase MakeNajčešće se uzgaja u tri komercijalne boje: Žutoj (zlatnoj), Crvenoj i Crnoj. Sastavni je deo ishrane više civilizacija Anda od kojih su Inke najpoznatija, a u ćupovima naroda Moče pronađeni su ostaci ploda Make iz perioda od oko 2000 p.n.e. Smatra se svetim korenom, oduvek je korišćena kao žrtva bogovima. Pripadnici peruanskog naroda Quechua tvrde da je Maku stvorila boginja Inka Pachamama, majka zemlje i dan danas joj posvećuju vrlo slikovite i sadržajne obrede, pred setvu i pred vađenje ploda. 

Spada u red adaptogena i njena brojna blagotvorna dejstva, naučno su dokazana, dok je endokrinolozi širom sveta, pa i u Srbiji, preporučuju onima, koji su protiv hormonske terapije.
Ne dešava se često, da neka biljka privuče toliku pažnju lekara i to u samo nekoliko godina njene komercijalizacije. Ona je u svetu pravi hit, u Americi i Engleskoj pakovanje od 0.5kg ili 1kg je sasvim uobičajena stvar dok je u Japanu, Holandiji i Skandinavskim zemljama teško pronaći ženu kojoj Maka nije postala sastavni deo životnog stila. U Norveškoj se ona kategoriše kao lek i moguće je nabaviti samo uz lekarski recept.

Peruanska Maka je izvor života, neka vrsta nadljudske inteligencije, koja delujući preko Hipotalamusno-Hipofizne osovine, precizno i ciljano ispravlja disfunkciju ljudskog organizma, nastalu kako spoljnim, tako i unutrašnjim štetnim uticajem. Neprikosnoven je preparat, koji pomaže neplodnim parovima da dođu do prirodnog začeća ploda. Time, pre svega, čuva zdravlje velikom broju parova koji ne mogu da imaju decu redovnim putem. Prekomeran stres, neispavanost, loša ishrana, duvanski dim, alkohol, manjak aktivnosti i kontaminirana životna sredina dovode do stanja u kojem se nalazimo, a andska Maka ima takvo svojstvo, da za vrlo kratak period dovodi do regulisanja rada žlezda, obnove imuniteta, poboljšanja celokupnog zdravlja i harmonije življenja.
 
Pored toga što uspostavlja i reguliše hormonsku ravnotežu celokupnog organizma, peruanska Maka povećava fizičku izdržljivost i energiju, otklanja hronična stanja umora i stresa, podstiče memoriju i mentalne sposobnosti, smanjuje depresiju, anksioznost, umanjuje
simptome PMS-a i menopauze (valunzi, noćno preznojavanje, suvoću vagine, promene raspoloženja i depresija). Efikasno ublažava simptome poremećaja hiper / hipo tiroidizma, anemije, hashimoto, endometrioze, raznih cisti, osteoporoze i fibromialgije. Pre svega, ova biljka stabilizuje nivoe testosterona i estrogenapovećava plodnost i libido oba pola, broj i pokretljivost spermatozoida i odličan je afrodizijak. Stabilizacijom lučenja hormona rasta i poboljšanjem kvaliteta sna, sportistima donosi brz i trajan rezultat u vidu čvršće mišićne mase, veće izdržljivosti i brzog oporavka od treninga, a generalno doprinosi bržoj i boljoj regeneraciji kože, kose kao i svake ćelije organizma. Pogledajte detaljnije o dejstvu make na muškarce ili žene klikom na jedan od dva pojma. 

Izuzetne osobine peruanske Make, potiču od njenog jedinstvenog sadržaja koje čine: makaeni, makamidi, fitosteroli, glukozinolati, izotiocijanati, flavonoidi, tanini, amini, amidi, steroli i dr. Hemijska jedinjenjima kao što su u Maki četiri  jedinstvena alkaloida: Makaen 1 ,2 ,3 i 4 i Makamid, su nosioci čudotvornog dejstva peruanske Make na Hipofizu. Veoma je bogata svim esencijalnim amino kiselinama, vitaminima B1, B2, B12, C i E, kalcijumom, fosforom, magnezijumom, kalijumom, gvožđem, cinkom, manganom, selenom, borom, silicijumom i bizmutom.

Opširnije i naučno potkovano o peruanskoj Maki pročitajte klikom na text.

Preporučena doza na većini proizvoda dostupnim u Srbiji pogrešna je, a njihov kvalitet je diskutabilan. Ljudi željni profita nude nešto, što ni u tragovima ne sadrži peruansku Maku dobrog kvaliteta. Evropa je preplavljena makom kineskog porekla, koja ima vrlo oskudna pozitivna svojstva, a šansa, da je baš ona sadržana u proizvodima prisutnim na našem tržistu, je ogromna. Pogledajte klikom na Online prodavnica prve proizvode od vrhunske peruanske Make, zavidnog kvaliteta i jedinstvenog sastava, kakav ranije nije bio dostupan evropskom tržištu.

MI NE NUDIMO ČUDA,
SAMO ONO NAJBOLJE ŠTO PERUANSKA ZEMLJA MOŽE DA DA