• SRB 065 513 0000
  • BiH 066 490 490
  • CG 068 572 845
  • MK 078 409 080
  • superfoodsperuvian@gmail.com

 

ADAPTOGENI

Najmoćnije medicinske biljke poznate su kao adaptogeni. One pomažu organizmu da održi homeostazu - tanano stanje ravnoteže neophodno za život.

Za organizam koji je van ravnoteže, smatra se da je u stanju negativne homeostaze, u kojem mehanizmi za obnavljanje i eliminaciju degenerisanih ćelija i ćelijskog otpada ne rade kako treba. Ako se ovo stanje ne reši, ono u krajnjem ishodu dovodi do umora, potištenosti, strepnje, nesanice i drugih nepoželjnih zdravstvenih tegoba.

Svako od nas poznaje, bar jednu osobu, koja primetno vene, kopni, kao biljka kojoj se ne daje voda, prerano oboleva ili stari prevelikom brzinom. Ta osoba se dakle, nalazila predugo u negativnoj homeostazi. Peruanska Maka zaustavlja takvo stanje vrlo brzo i efikasno, pomozite sebi i drugima na vreme...

Adaptogene biljke pomažu organizmu da se prilagodi, da nadoknadi nedostatke i poboljša zdravstveno stanje. Na primer, kod osobe koja ima visok nivo šećera u krvi, adaptogena biljka može da pomogne da se nivo glukoze snizi, dok kod osobe koja ima nizak nivo šećera u krvi, ta ista biljka pomaže da se on povisi. Drugim rečima one uspostavljaju prirodni balans. Oni vrlo efikasno poboljšavaju raspoloženje, povećavaju radnu sposobnost, obezbeđuju dopunski dotok energije za pokretanje resursa svakog organizma.

Adaptogeni imaju sposobnost, da preduprede mnoge bolesti ili neprijatna stanja i da regenerišu organizam. Zna se da adaptogeni, na poseban način utiču, na biosintezu DNK i proteina i tako aktiviraju određene metaboličke procese neophodne za dobro funkcionisanje organizma. Dejstvo adaptogena na organizam je praktično uticaj na centralni nervni sistem, na Hipofizu koja upravlja svim životnim funkcijama, šaljući poruke svim našim organima, tkivima i ćelijama.

La Maca peruana es una potencia,
El Gringo
 

Iskustva korisnika

ISKUSTVA KORISNIKA KAO NAŠA NAJBOLJA REKLAMA