• SRB 065 513 0000
  • BiH 066 490 490
  • CG 068 572 845
  • MK 078 409 080
  • superfoodsperuvian@gmail.com

NAŠA, A NAJBOLJA NA SVETU !

Nuestra Maca je proizvod jedinog stranog uzgajivača Make u Peruu, čoveka poreklom iz Novog Sada. Pored toga, on je jedini neperuanski ekspert za ovu kulturu i proizvođač najkvalitetnije make u Peruu. Kako je to moguće? Ispričaću Vam...
"Uz bogato poljoprivredno iskustvo otisnuo sam se visoko u planinu Anda 2015 godine, zakupio 5 hektara prvoklasnog zemljišta i vrlo brzo zasenio lokalne uzgajivače Make sa savršenim plodom (maksimalna veličina, fibroznost i masa sušenog ploda). Tih godina su pokušali isto jedan Argentinac i Kinez, ali su brzo odustali. Peruanci su ih lako namagarčili. Nakon 5 godina iskustva mnogi veliki uzgajivači, uz dužno poštovanje, dolaze kod mene po savet i smatraju me ekspertom za maku - El Gringo Serbio, Maquero de Junin.

ZAŠTO JE NUESTRA MAKA NAJBOLJA NA SVETU ?

Kod peruanske Make je sve u čudesno blagotvornom alkaloidu Makaenu. Od 2016. godine svi od reda uzgajivači su prešli na brži, neprirodan način sušenja ploda u vrsti plastenika fitotoldo (traje 15 dana), dok sam ja jedini ostao privržen vekovnom načinu sušenja, na suncu (75 dana). Zašto je to bila dobra odluka? Jer je to jedini način da se očuva maksimalan sadržaj makaena u suvom plodu make, a time i njena čudesna blagotvornost. U analizi našeg gelatinizovanog praha Make izmereni sadržaj makaena i makamida je 0.94%, preuzmite je klikom na analiza. Najbolji zabeleženi nalaz peruanskih uzgajivača proteklih godina, od kada postoji takva analiza, je 0.42%. Reda veličine, kineska maka ih ima 0.02-0.03%. Dakle, Nuestra je ubedljivo najbolja na svetu!

ZAŠTO GELATINIZOVANA MAKA ? 

Gelatinizovanje je ono sto se desi sa krompirom, pirinčem ili testeninom nakon 10 min kuvanja, kada se skrob razgradi i pretvori u želiranu masu, a namirnica smekša i postane jestiva. Sirove skrobne namirnice nisu svarljive, a Maka je jedna od njih. U protivnom bi sirov krompir, pirinač ili testenina bili jestivi. Pored toga, dejstvo gelatinizovane make je mnogo izraženije te jedna kutija Nuestra Maca menja 3 do 5 pakovanja sirove Make. Pored neprijatno gorkog ukusa sirove Make, izrazite kvarljivosti, želudačnih tegoba i nelagodnosti tokom varenja, postavlja se i pitanje kineskog porekla sirovine. U osnovi, cena gelatinizovane Make je duplo veća od sirove opcije, tako da je logično da je sirov proizvod dosta jeftiniji. Sirova Maka se ne konzumira u Peruu i treba znati da ona pospešuje kiselost organizma.

ZAŠTO KESICA OD 5 GRAMA ?

Pošto se pakovanje određenog suplementa svakodnevno otvara i zatvara, u njemu se za kratko vreme namnože svima poznate bakterije i plesni, daleko preko dozvoljenih normi. Čim prah počne da se grudva, drugim rečima povuče vlagu uz prisustvo kiseonika, to više nije proizvod koji bi prošao zdravstvenu analizu ispravnosti na bakterije i plesni. U letnjim uslovima kvarljivi procesi se odvijaju zapanjujuće brzo. Dakle, sirov prah od Make ili druge namirnice se ne preporučuje ljudima slabijeg imuniteta, podložnima bakteriološkim infekcijama ili kandidi, a posebno ne deci i trudnicama. Pakovanje gelatinizovane Nuestra Make od 5 grama, u farmaceutskim kesicama sa slojem aluminijuma sa unutrašnje strane, je po EU standardu garancija zdravstvene isravnosti sadržaja svake dnevne doze ponaosob. Pored toga, ptaktično je imati ih u kolima, kancelariji, tašni ili na odmoru u meri u kojoj su nam potrebne.

ZAŠTO SE RAZNI PONUĐAČI MAKE KITE NAŠIM PERJEM ?

U Americi i Kanadi skoro svi ponuđači make tvrde da nude Maku sušenu na suncu (Sundried Maca), što je velika obmana. Pošto je ne kupuju od mene, takva tvrdnja je notorna laž. Od kako sam uveo pojam tri boje make, mnoge svetske pa i domaće firme su se neosnovano okoristile time, predstvaljajući svoj proizvod kao nešto što nije. Moji autorski tekstovi se prevode na sve jezike i sve je više slučajeva da se strane firme prikazuju kao proizvođači iz Perua iako takvih nema. Ipak, činjenica je da na Googl-u nema sadržajnijeg, posećenijeg i autentičnijeg sajta na temu peruanske Make od našeg.

U Peruu sam ugostio mnoge kupce, čak i beogradske i zagrebačke. Vodio sam ih na plantaže make na preko 4000 mnv, što im inače nikada ne bi pošlo za rukom. Po pravilu, odakle god da su bili poreklom, po povratku u matične zemlje, pokušali su da predstave u slovo prepisanu moju priču. Svi oni imaju jednu zajedničku crtu, a to je da pokušavaju da nabave Maku ili drugu sirovinu po najnižoj mogućoj ceni. Kupci iz Srbije i regiona su šampioni u tome. Takav pristup praktično prisiljava peruanske preprodavce sirovina da ih mešaju sa koječime kako bi uspeli da je isporuče po ’dogovorenoj’, mizernoj ceni. A tada, pošto ponude svoj proizvod u matičnim zemljama, svi od reda ga predstavljaju kao da je od najkvalitetnije Make kakve ima, direktno sa plantaže... Da biste tako nešto tvrdili morate biti na plantaži kada kupujete robu, a pored toga, takva priča je naivna jer ni jedan peruanski plantažer nema više od osnovne škole i nema saznanja kako da izveze organsku maku u prahu. Iskrenije bi bilo priznati da putem mail-a nabavljaju diskutabilan kvalitet make, sparušene u plasteniku i bez ikakve ideje o sadržaju makaena, sastavu ili čistoći sirovine. Kao da nisu dovoljno naučili kada su bili ovde. Peruanac će stranca prevariti dok mu okrene leđa.

Moja satisfakcija se ogleda u broju rođenih Nuestra bebica i hiljadama utisaka zadovoljnih korisnika širom sveta, dok komentare regionalnih kupaca možete pogledati klikom na utisci."
Kupujte domaće, a najbolje na svetu! Pronađite odgovarajući proizvod od Make klikom na online prodavnica.

Que seamos honestos,
El Gringo

Iskustva korisnika

ISKUSTVA KORISNIKA KAO NAŠA NAJBOLJA REKLAMA