• SRB 065 513 0000
  • BiH 066 490 490
  • CG 068 572 845
  • MK 078 409 080
  • superfoodsperuvian@gmail.com


UÑA DE GATO (Uncaria tormentosa) 

Je puzava biljka poreklom iz Perua, uspeva u amazonskoj prašumi. Ima oštro trnje, nalik na kandže, kojima se hvata za visoka i stara stabla netaknute amazonske prirode, otuda naziv mačija kandža. Od davnina je jedan od najvažnijih sastojaka indijanskih Curandera (drevnih lekara), i danas se koristi kao osnova svakog lečenja kod plemena. 

Njen pozitivan uticaj na imunitet je neprikosnoven. Drastično ubrzava regeneraciju tkiva, oporavak ljudi kao i životinja od svake bolesti, srastanje rana i ožiljaka, a takođe sanira unutrašnje povrede i krvarenja.

Nauka je proučava od 70-ih godina prošlog veka sa velikom pažnjom, ustanovljeno je da od 69 njenih sastojaka, velika većina postoji samo u njoj. 90-ih godina Svetska Zdravstvena Organizacija proglasila je za najlekovitiju poznatu biljku i kategorisala je kao imunoregulator.

Brojna istraživanja su dokazala da ima snažne protivupalne, antivirusne, antibakterijske, antimutagene i antioksidantne efekte na ljudski organizam. Takodje sprečava gubitak belih, krvnih zrnaca, sto pomaže pri oporavku od hemoterapije. Zahvaljujući svom sastojku Rinhofilinu, sprečava zgrušavanje krvi i stvaranje tromboze, reguliše visok krvni pritisak i holesterol. Višestruko skraćuje post operativni oporavak, deluje kao prirodan antibiotik i leči od svih vrsta herpesa i drugih imunoloških bolesti.

Treba znati da mačija kandža raste daleko od civilizacije, kao da je svesna opasnosti ljudskog prisustva i nije je moguće uzgojiti plantažno. Amazonskim plemenima, radi lečenja, potrebna je mala količina njenog stabla. Radi izvoza, 100% mačije kandže se dobija nekontrolisanim krčenjem ove posebne kulture, a paruanska vlast to dopušta. Ona se razmnožava lako, ali samo u netaknutoj prašumi (Selva virgen), koje je sve manje.

Upozorio bih da su prah ili kapsule od mačije kandže, koje se nude u svetu sadržani iz njenog celovitog stabla (na slici komadi lijane Mačije kandže, spremni za preradu i izvoz). Njen lekoviti deo je koren i podnožje biljke, te je izostanak blagotvornog dejstva takvih proizvoda sasvim prirodna stvar.

Na inicijativu indijanskog plemena Ashaninka iznećemo na tržište ograničenu količinu vrlo delotvorne Mačije kandže u kapsulama, iskusno odabranog dela biljke i specifične sorte koja je poznata kao najdelotvornija medicinska biljka u Amazonskoj prašumi. Na taj način ćemo pomoći tešku materijanu situaciju članova najbrojnijeg amazonskog plemena iz predela Chachamayo, Region Junin.

Me dicen Charapa...
El Gringo

Iskustva korisnika

ISKUSTVA KORISNIKA KAO NAŠA NAJBOLJA REKLAMA