• SRB 065 513 0000
  • BiH 066 490 490
  • CG 068 572 845
  • MK 078 409 080
  • superfoodsperuvian@gmail.com

SJAJAN UKUS NUESTRA MAKA

Pre neki dan smo primili poruku od Sandre na fejsbuku koja glasi ovako:
“Dobar dan ? Počela sa upotrebom crvene make jutros... razmutila je u jogurtu. Očekivala sam da ce ukus biti drugačiji, čitala sam da je kao zemljani... Međutim ukus je sladunjav. Da li je to ok?”
Često dobijamo poruke ovakvog saržaja, pa da se pozabavimo temom...

Zašto druge Make imaju zemljani ukus, a naša ne?

Prvenstveno, stvar je u kvalitetu ploda Make. Od kada se bavimo njenim uzgojem u Peruu, tokom protekle dve godine smo postigli neviđene rezultate u vidu slasti ploda i sadržaja blagotvornih alkaloida u njoj. Pored toga, prisutna je razlika u ukusu sirove i gelatinizovane make. Pisali smo dosta na temu male efikasnosti, kvarljivosti i nedostacima sirove make, a pored drugih prednosti, gelatinizajom njenog ploda se menja ukus i proizvod postaje prihvatljiviji konzumentu.

Sećam se vremena berbe grožđa kada je deda nervozno čekao prvu širu (mlado vino) koja bi se cedila iz prese. U ruci je držao čudnu staklenu napravu, nalik na termometar. Na taj način se merila slast grožđa, a od toga bi zavisio kvalitet vina. Po istom kalupu najkvalitetnija rakija se dobija od prirodno slasnog voća. Plantaže Nuestra Make niz godina daju ubedljivo najslasniji i najefikasniji plod make na teritoriji Perua, što naše proizvode svrstava među najkvalitetnije na svetu.

Poslednji i najvažniji uticaj na slast make je način sušenja ploda. Tradicionalan način sušenja make na suncu je u Peruu poslednjih godina u potpunosti zamenjen veštačkim metodama, čime ne samo da se gubi na kvalitetu ploda nego se njegova slast gubi u potpunosti. Uzmite primer paradajza sušenog na suncu. Takav proizvod zadržava karakteristike ukusa i nutritivnosti jer sunce je izvor života i njegovi zraci ih brižno čuvaju. Zadruga uzgajivača Nuestra je jedina u Peruu ostala verna sušenju ploda Make na suncu.

Misleći da to donosi rešenje, dobar deo kupaca se opredeljuje za kapsule od make jer im je zamljani ukus sirove Make u prahu neprihvatljiv. Treba biti oprezan sa Makom u kapsulama ili tabletama, jer nerealno je očekivati da čovek konzumira dnevno 15 ili više kapsula make od 500mg, kako bi dostigli preporučenu dozu od 5g. U kapsuli ili tableti od 500mg ima najviše 300mg aktivnog sastojka od make!

Za kraj, vid pakovanja Nuestra Make, u kesicama od 5 grama, je ubedljivo najskuplji. To ne odgovara ponuđačima jer ne donosi očekivani profit. Iz tog razloga naš proizvod nije jeftin, ali ako već vrednujete novac više od zdravlja, mudrije bi bilo ne trošiti ga uopšte na nešto što ne donosi nikakav efekat i uz to je lošeg ukusa. Svako od pakovanja suplemenata u prahu, koje imate u kući, a koja otvarate i zatvarate svakodnevno, nakon samo sedam dana nije više mikrobiološki ispravno i nikako ne dopirnosi vašem zdravstvenom stanju. Pre odmaže. Pogledajte naše proizvode klikom na Online prodavnica. Probajte Nuestra Maka i postanite član familije pobednika kvaliteta!

Que sean felices,
El Gringo

Iskustva korisnika

ISKUSTVA KORISNIKA KAO NAŠA NAJBOLJA REKLAMA