• SRB 065 513 0000
  • BiH 066 490 490
  • CG 068 572 845
  • MK 078 409 080
  • superfoodsperuvian@gmail.com

MIŠLJENJE I ISKUSTVO PROIZVOĐAČA O PERUANSKOJ MAKI

U poslednjih 10 godina vrlo često sam boravio u Peruu. Peruanci su me opčinili svojom energijom i neposrednošću. Ono što mi se posebno svidelo, jeste prirodnost njihovih odnosa, seksualna opuštenost i istančan smisao za humor. Žene i muškarci uživaju u svojoj seksualnosti i fizičkom kontaktu do poznih godina. Neplodnost je u ovim krajevima redak fenomen. Svaki Perunac zna da je rešenje za izostanak začeća ploda na domak ruke, u vidu Make.

U plemenskom narodu Quechua, ako izuzmemo boginje, deca gotovo nikada ne obolevaju. Većina njih, nikada nije susrela doktora zapadne medicine. Imunitet im je na zavidnom nivou. Deo zahvalnosti duguju prirodnom okruženju, aktivnom načinu života, izbalansiranoj i bogatoj ishrani, ali neizostavno i obilnoj konzumaciji Make (20-50 grama dnevno).

Narod Quechua pridaje sličan značaj konzumaciji Make i krompira, kojeg u Peruu ima 3800 sorti. Trudnice pojačavaju unos svetog korena, jer je blagotvoran za pravilan razvoj ploda, kao i za postporođajnu regeneraciju porodilja. Bebama se Maka u prahu dodaje u prve kaše, te polako i sigurno postaje jedan od osnovnih sastojaka ishrane svakog pripadnika ovog planinskog naroda.

Stanovnici Anda neretko rade na nadmorskoj visini od 4000m i više. U tako zahtevnim uslovima teško je opstati, ukoliko organizam nije zdrav, izdržljiv, otporan i psihički stabilan. Maka je božanstveni dar prirode, čijom upotrebom se obezbeđuje energetski i hormonalni balans ljudskog organizma, što je jedan od preduslova za kvalitetan život. Nasmejana lica, pozitivna energija, vitalnost naroda Quechua, svakako su bila dovoljna inspiracija da uz dužno poštovanje, počnem da se bavim uzgojem ove drevne i svete kulture.

Maka je za njih izvor života, vrednija od novca jer znaju da se zdravlje i sreća ne mogu kupiti.

Meni i mojoj porodici Maka je postala sastavni deo dnevnog menija. Više godina je koristim, Maka mi je na prirodan način otklonila nasledan poremećaj. Majčino komplikovano zdravstveno stanje uspela je da preobrati u idealne parametre laboratorijskih nalaza.  Sada sa više energije, više volje i optimizma uživam u svakom trenutku svog života. Od srca je preporučujem svima. 

Gracias por querer leer mis palabras,
El Gringo

Iskustva korisnika

ISKUSTVA KORISNIKA KAO NAŠA NAJBOLJA REKLAMA