• SRB 065 513 0000
  • BiH 066 490 490
  • CG 068 572 845
  • MK 078 409 080
  • superfoodsperuvian@gmail.com

DR SLOBODAN DUNJIĆ – Čuda su moguća

Odlučio sam da podelim lično iskustvo, u nadi da ću navesti druge ljude da razmisle o ovoj temi. Dr Slobodan Dunjić i ja se poznajemo dugo godina. Ideološki se nalazimo na istim frenkvencijama, što je dopirnelo tome da ostvarimo veliko drugarstvo. Iz tog druženja su proizašli skoro svi naši proizvodi, danas vrlo cenjeni u Srbiji i celom svetu.

Poslednih godina smo primetili supruga i ja da nam ćerka slabije raste ali smo se dugo tešili time da svako dete raste na svoj način i u određenim fazama. Pošto je napunila 9 godina, posetili smo pediatra. Nakon toga je usledio pregled dečijeg endokrinologa. Oba lekara su dala mišljenje da je njena kriva rasta daleko ispod proseka. Uradili smo opsežne analize krvi i ispostavilo se da ima ozbiljan manjak hormona IGF-1, koji indirektno utiče na rast (38ng/ml dok je donja granica 286ng/ml). Ćerka je trebalo da ostane dva dana u dečijoj bolnici kako bi se pratilo lučenje hormona rasta i urade dodatne analize. Pošto smo joj to saopštili, nije spavala i neprekidno je plakala. Trauma je nastala neadekvatnim pristupom lekara koje je sretala je do tada. Odlučio sam da se obratim prijatelju.

Prilikom posete Centru za Integrativne Procedure i Suplemente u TC Piramida, Slobodan je svojom harizmom vrlo brzo pridobio Leanu. Videvši njen osmeh već tada sam znao da će mi dete biti ok. Njegov vid dijagnostike, bez prethodnih analiza je doneo različite zaključke od lekarskih. Utvrdio je da Leana ima cistu na tiroidnoj žlezdi, da postoje problemi u radu hipofize i jetre. Tražio je da uradimo ultrazvuk štitne žlezde i analizu hormona oksitocina, što endokrinologu nije bilo ni na kraj pameti. Ko bi se usudio da da tako radikalno mišljenje za dete od 9 godina... Dr House, nema šta... i zamislite, ultrazvuk je pokazao cistu od 2mm, a nalaz oksitocina je bio abnormalan. Žena nije mogla da veruje, bio je to potpuni šok. Tešio sam je govoreći da će sve vrlo brzo biti ok. Slobodan je prepisao određene suplemente, od kojih su dva bili naši zajednički preparati i usledile su tri kontrole tokom tri meseca koji slede. Za mene je od neprocenjive vrednosti to što je uspeo da razbije negativan stereotip o lekarima i dete je izjavilo da je on najbolji doktor na svetu.

Tokom perioda koji sledi smo se striktno držali Slobodanovih smernica, kao što su preporučen način ishrane, odabir prirodnih materijala u spavaćoj sobi, gašenje rutera noću, odlaganje mobilnih u drugu prostoriju radi punjenja, gašenje podataka i dr. Nakon tri meseca ponovili smo analizu oksitocina i on bio je u granicama. Ultrazvuk je pokazao da se cista povukla i dete je naraslo 5 cm. Žena je na svoju inicijativu ponovila analizu IGF-1 koja je takođe pokazala savršen rezultat. Što bi rekao naš narod, kao rukom odnešeno.

Gledano iz finansijskog i vremenskog aspekta, da nismo imali razne veze u zdravstvu, potrošili bi bar 6 meseci i pravo bogatstvo na privatne lekare. Najverovatnije bi bili primorani da dajemo detetu sintetički hormon rasta uz veliki rizik da joj se trajno poremeti rad endokrinog sistema u celosti. Stepen traume po dete bi bio nemerljiv. Iz aspekta prihvatanja Holističke medicine, mi u Srbiji kaskamo decenijama za modernim svetom. Čak i u zaostalom Peruu edukovan, a i manje edukovan svet se leči isključivo holističkim metodama. Na kraju, ne bi rešili problem iz korena kao što je to sada slučaj i to je ključna razlika! Holizam se na ovom primeru može porediti sa temeljnom gradnjom novog puta koji će trajati životni vek, dok bi terapija sintetičkim hormonima bila kao krpljenje rupa na putu, što je po pravilu kratkog veka.
Posetite u Jurija Gagarina 153a/2 (TC Piramida), Novi Beograd Centar holističke medicine Dr Dunjić i rešite korenito i trajno svoje zdravstvene probleme. Broj za zakazivanje je 062 222 999

Que use su razon,
El Gringo

Iskustva korisnika

ISKUSTVA KORISNIKA KAO NAŠA NAJBOLJA REKLAMA