• SRB 065 513 0000
  • BiH 066 490 490
  • CG 068 572 845
  • MK 078 409 080
  • superfoodsperuvian@gmail.com

DANAŠNJI KAKAO JE ŠTETAN PO ZDRAVLJE

Kakao je uz kukuruz, soju, pšenicu i bananu, ubedljivo naj-modifikovanija namirnica. Proteklih 70 godina beskrajno je hibridizovan i potpuno je degenerisanog genoma.


Reč Criollo na španskom znači domaći, lokalni, originalni. Španci su prvi kakao koji su pronašli nazvali Criollo iako se to desilo u Centralnoj Americi, daleko od njegove postojbine. Od tada se taj izraz svojata, uz gomilu oprečnih objašnjenja od kojih ni jedno nema veze sa istinom. Kakao potiče iz gornjeg toka Amazona, sa teritorije Perua, pa bi se domaćim, originalnim tj. Criollo smeo zvati samo takav.

On je uz kukuruz, soju, pšenicu i bananu, ubedljivo naj-modifikovanija namirnica. Komercijalni kakao koji se uvozi u Evropu je potpuno degenerisanog genoma. Pšenica se smatra jednim od ´otrova´ jer je toliko modifikovana da je GMO mek izraz za nju. Za kakao ili kukuruz nećete pronaći takva poređenja iako su u rangu sa pšenicom po nivou genetske degeneracije. Misao da jedete organsku hranu je besmislena dok jedete organski gajenu modifikovanu hranu. Osnovne sorte voća i povrća, kakve je priroda stvorila, odavno ne postoje.

Peruanski divlji Criollo je jedini nemodifikovani trag kakaoa. Na potpuno primitivan način gaje ga razna plemena, od kojih su najpoznatiji Ashaninka indijanci. Oni su ga sačuvali, što je od neprocenjive vrednosti. 

Moguće ga je pronaći u centralnoj prašumi peruanske Amazonije. Raste na drveću patuljaste visine, od jednog metra. Nikome nije interesantan jer je omanjeg zrna, nepravilnog oblika, nalik na male, polutrule jabuke sa pijace kojih se deca plaše. Božanskog je ukusa i savršene voćne arome. Raste uz stotine vrsta voća, koje opada i truli, što mu daje potpuno prirodno đubrivo.

Modifikovane varijante kakaoa, kakve danas znamo, ne liče ni malo na originalnu biljku. Moderno GMO drvo kakaoa raste do 8 metara u visinu, otporno je na sve pošasti, daje 10 puta veći rod, gigantski plod i zrno. Danas ćete pronaći mnogo zaluđenika koji nude organske modifikovane varijante kakaoa, tvrdeći da je to nešto posebno. Jedino posebno u tome je da ćete mnogo brže oboleti od raka debelog creva ili želuca uz takva zla.

Divlji Criollo Kakao se smatra naprevaziđenim izvorom antioksidanata: flavonola, polifenola, katehina i epikatehina (ORAC 95.000). Ekstermno je bogat teobrominom, alkaloidom koji nalik na kofein stimuliše centralni nervni sistem i srce, širi krvne sudove i predstavlja diuretik. Skorija studija je pokazala da flavonoli iz kakaoa pokreću matične ćelije iz kostiju, a poznato je da one pronalaze i rešavaju svaki problem u telu. Divlji kakao je prava riznica flavonola. Dok ga pijete svakodnevno, zaboravite na opasnost od moždanog udara. Stimuliše lučenje dopamina i serotonina, zbog čega je sasvim prirodan izvor mentalnog zdravlja i dobrog raspoloženja. Naši korisnici nisu više anemični, jer on je uz maku pravi lek za manjak gvožđa. 


Imate priliku da probate božanski ukus originalnog, apsolutno čistog kakaoa, po koji se mora duboko u Amazoniju. Potražite proizvode NUESTRA MACA CACAO klikom na našu Online prodavnicu i uverite se. Lepe slike velikog zrna kakaoa mogu biti zavodljive, ali poreklo, ukus i efekat ne varaju.                                                        

                                                                                                 KUPI ODMAH

Iskustva korisnika

ISKUSTVA KORISNIKA KAO NAŠA NAJBOLJA REKLAMA