• SRB 065 513 0000
  • BiH 066 490 490
  • CG 068 572 845
  • MK 078 409 080
  • superfoodsperuvian@gmail.com


SORTE PERUANSKE MAKE 

Do pre nekoliko godina u svetu se znalo samo za zlatnu Maku. Njen pravi naziv na španskom kao i Quechua jeziku je žuta Maka (Maca amarilla, Karwuamaca). Naziv zlatna maka nastao je u komercijalne svrhe. 

Kroz istoriju dugu preko 4000 godina, narodi Anda negovali su 6 sorti Make. One se razlikuju po bojama: žuta, bela-krem, crvena, ljubičasta, crna i siva. Žuta, crvena i crna uveliko se nalaze u ponudi u širom sveta.

Sajtovi domaćih ponuđača peruanske Make prepuni su neistina, što je prouzrokovano neukim prevodima stranih, pre svega preterano komercijalnih tekstova. Retko ko piše o suštini, jer se o tome malo zna. Kada oduzmete prvu i poslednju reč, ostaje kloniran tekst koji svi ponuđači bez imalo mašte objavljuju uz svoj proizvod sumnjivog porekla. 

Razlike po bojama su vrlo bitne jer svaka sa sobom nosi specifičnu koncentraciju čudesno blagotvornih alkaloida Makaena. Tako je crvena sorta, oduvek u Andima bila ženski izbor, crna pretežno muški, a žuta dece i starijih. 

ŽUTA (ZLATNA) MAKA

Poznata je po svom visoko nutritivnom sastavu, izvor je energije, vitalnosti i izdržljivosti. Ima mnoga blagotvorna svojstva od kojih su najpoznatija: neguje endokrini sistem, podiže imunitet, energetski nivo i fizičku izdržljivost, pospešuje pravilan fizički i mentalni razvoj dece, okrepljuje ceo organizam, reguliše metabolizam, podmlađuje kožu i kosu, umanjuje stres i prirodan je antidepresiv. Alkaloidno je najslabija i iz tog razloga prikladna za decu i starije osobe. Ubedljivo najviše ove sorte se proizvede u Andima i najjeftinija je.

CRVENA MAKA

Ovaj eko tip kod žena pospešuje hormonski balans, podiže imunitet, nivo energije i vitalnosti. Vrlo efektno otklanja brojne posledice PMS-a, poboljšava kvalitet sna, utiče na regularnost ženskog perioda i dobro raspoloženje, podstiče libido i povoljno stanje za začeće ploda, reguliše rad štitne žlezde, osetno ublažava simptome bolesti hashimoto, endometrioze i policističnih jajnika, ubrzava metabolizam (ukoliko je usporen), stabilizuje lučenje TSH, estrogena i nivo glukoze u krvi, minimalizuje posledice Menopauze, čisti lice od akni i pomaže bržu i bolju regeneraciju kože, kose i noktiju. Ukratko, modernoj ženi čuva zdravlje i vraća joj sjaj! 

Vrlo bitno, stimuliše pravilnu sintezu kalcijuma, magnezijuma i gvožđa. Zaustavlja osteoporozu i efikasna je u lečenju od anemije. Muškarac bi trebao da koristi crvenu Maku samo u slučaju uvećane prostate. Alkaloidno je dosta jača (Makaeni), teža za uzgoj i skuplja od žute (zlatne) sorte. 

CRNA MAKA

Posebno je poznata po svom blagotvornom dejstvu na rad mozga: pospešuje memoriju, koncentraciju, efikasnost učenja i telesnu inteligenciju. Najefikasniji je eko tip po pitanju podizanja imuniteta, nivoa snage i fizičke izdržljivosti, potencije, seksualne želje i plodnosti kod muškaraca. Poboljšava kvalitet sna i stabilizuje lučenje reproduktivnih hormona, hormona rasta, TSH i nivoa glukoze u krvi. Doprinosi osećaju smirenosti i zadovoljstva, a to postiže potpuno prirodnom regulacijom lučenja serotonina i endorfina. Crni koren je omiljen u profesionalnom sportu, kao i među poznatim ličnostima širom sveta. Crnu Maku mogu koristiti muškarci i ženeposebno ako je akcenat na poboljšanju mentalne i fizičke sposobnosti. Ne preporučuje se mlađima od 12 godina. Apsolutni je pobednik u koncentraciji Makaena, ubedljivo najskuplja sorta i najteža za uzgoj. 

MI NE NUDIMO ČUDA,
SAMO NAJBOLJE ŠTO PERUANSKA ZEMLJA DAJE

Iskustva korisnika

ISKUSTVA KORISNIKA KAO NAŠA NAJBOLJA REKLAMA