Maka za Muškarce

BENEFITI PERUANSKE MAKE KOD MUŠKARACA

Pokušaću što vernije da Vam prenesem lična iskustva vezana za konzumaciju i dejstvo peruanske Make kod muškaraca, gotovo identična iskustvima evropskih, peruanskih i drugih bliskih prijatelja vezana za ovu temu. Cilj ovog teksta je da razbije strereotip o Maki kao tipično ženskom suplementu. Ona je u istoj meri dobra za muškarce, samo je nama teže da prihvatimo tako stranu materiju kao što je ovaj čudnovati koren, još čudnijeg porekla.

Imam 48 godina, genetski ekstremno visok holesterol i fizički sam vrlo aktivan. Sa kraja 30-ih godina osetno mi fali energije, koncentracije, libida i sve ukupno vitalnosti, što je sasvim prirodno. Usled osetnih padova u lučenju testosterona kod muškaraca (kako sa rođenjem prvog deteta, tako sa godinama starosti), osetnog pada lučenja hormona rasta početkom 30-ih i 40-ih, proces starenja muškarca se oslikava sve izraženije.

maca-gelatinizadaMoje prvo iskustvo sa peruanskom Makom, sa nepunih 40 godina u Peruu, bilo je puno skepticizma. Kao placebo efekat, prisutan kod prevelikog očekivanja, postoji i nemogućnost uvida u određene stvari kada je čovek isuviše sumnjičav. Trebalo je da prođe više meseci da bih činjenicu, da se moje sveukupno fizičko i psihičko stanje transformisalo u ono od pre bar 5 godina, pripisao Maki. Pošto sam često putovao i nosio ograničenu količinu njenog praha sa sobom, realna slika stanja mog organizma se redovno odražavala kada bih daleko od Perua, na neko vrene ostajao bez nje.

Često me ljudi pitaju da li je potrebno prekidati konzumaciju Make i da li je naša preporučena doza previsoka ili možda, preniska. Moj savet bi bio uvrstiti je u redovnu ishranu. Treba znati da se ona visoko u Andima konzumira tokom celog života, baš kao i krompir. Makaeni (ključni alkaloidi) iz ploda make ostvariju svoje dejstvo tokom 24 sata. Dakle, ona nema akumulirajuća svojstva. Ipak, ne bi bilo loše da nakon svaka 3 meseca svakodnevne konzumacije Nuestra Maca napravite pauzu od nekoliko nedelja. Preporučena doza od 5 grama crne Make je minimalna da bi muškarac osetio njenu blagodet, a žene, kojima u blažoj meri PMS ili menopauza izazivaju probleme će se zapanjiti rezultatom već sa 3 grama kvalitetne crvene Make dnevno.

Moj lični stav je da je vrlo dobro započeti dan sa 5 grama crne Nuestra Make, a da se tokom dana, pred trening, povišenu fizičku ili mentalnu aktivnost, slobodno može uneti još 5 grama njenog praha. Dok sam u Peruu, koristim od 10-50 grama njenog praha dnevno, u zavisnosti od nadmosrske visine na kojoj se nalazim. Više od 10 grama crne Make je neophodno konzumirati kada je čovek aktivan na visini od preko 4000m, kako bi se nadoknadio manjak kiseonika i održala dobra kondicija organizma.

Konzumirajući proizvod Crna Nuestra Maca osećam se mnogo mlađe. Moj libido je na nivou puberteta, a kvalitet reproduktivnog materijala takav, da sam začeo treće dete, sa nepune 44 godine, iz samo jednog pokušaja (za prethodno začeće bilo je potrebno duže od godinu dana). Neuporedivo bolji kvalitet, kvantitet i gustina semene tečnosti su jasno uočljivi nakon samo nedelju dana konzumacije naše crne make.

Najčešće pitanje je: 'Kako ću osetiti da mi Maka zaista pomaže?'. Zdrav muškarac je onaj čiji testisi rade svoj posao optimalno. Pošto osetite da Vam je libido pojačan, a količina i gustina semene tečnosti zapanjujuća, morate sebi priznati da Vam testisi izvrsno funkcionišu, a time da Vam je nivo testosterona savršeno stabilan! U manjku ovog hormona, a kod žena estrogena, je ključ ne samo reprodukcije u smislu potomstva, nego i regeneracije svake ćelije Vašeg organizma, a time i sve ukupnog zdravlja muškarca ili žene! Saznajte više o radu ljudskih žlezda klikom na text.

Na trening idem pun elana, a nivo snage i izdržljivosti tokom ekstremne aktivnosti je na zavidnom nivou. Kvalitet mišićne mase, kože i kose uz Maku je neuporediv. Osetno je pojačano prisustvo glavnih reproduktivnih hormona. Tokom proteklih 6 godina, kako je konzumiram, nisam varirao u delu kilaže koja je sačinjena od masnoća, što je redovno bio slučaj kada bih izostajao sa treninga na neko vreme. Potrebu za visokokaloričnom hranom više nemam, pre odbojnost! Apetit je pod potpunom kontrolom, jedem tačno koliko je potrebno organizmu.

Osećam da se metabolički procesi u mojem telu odvijaju pravilnije i brže. Dok konzumiram Maku imam redovnu stolicu na svakih 12 sati, a u protivnom je to na 24h. Padovi u duhovnom smislu su daleka prošlost. Misli su mi čiste, nivo pažnje odličan, a kreativnost na najvišem nivou ikada. Kada pišem neki od tekstova u pozne sate, šolja Nuestra Maca je moj verni prijatelj. Uz nju ne osećam umor, tekstovi se pišu sami, a deca ne moraju da trpe moju prezauzetost. Činjenica je da se uz Maku dosta lakše i brže završava fakultet, a na poslu i generalno u životu, postižu bolji rezultati.

Najveći benefit, koji mi je dala Maka, je neprikosnoven kvalitet sna. Od kada je koristim, spavam tačno 8 sati i uvek ustajem savršeno odmoran, a to je ključ zdravog života. Ranije sam spavao duže, nemirno i neretko sam ustajao umoran. Popodnevna dremka je prošlost, kao da je organizam više ne traži. Imunitet je toliko stabilan da tokom 6 godina nisam osetio ni najmanju prehladu. Nivo holesterola i triglicerida u krvi je savršen. Uz nju sam ostavio vrlo visoku dozu toksičnog leka za holesterol (Atorvastatin), koji mi je bio prepisan doživotno.

Iskustva muškaraca i žena se lako mogu porediti. Zamenite testosteron estrogenom, andropauzu menopauzom i dr. Dakle, benefiti peruanske Make su u velikoj meri slični kod oba pola jer ona ostvaruje svoje dejstvo preko Hipofize, koju svi imamo. Proizvodi Nuestra Maca su neprikosnoveni i sa sigurnošću tvrdim da su jedini takvog sastava i kvaliteta na evropskom tržištu.


MI NE NUDIMO ČUDA,
SAMO ONO NAJBOLJE ŠTO PERUANSKA ZEMLJA MOŽE DA DA