• SRB 065 513 0000
  • BiH 066 490 490
  • CG 068 572 845
  • MK 078 409 080
  • superfoodsperuvian@gmail.com


BENEFITI PERUANSKE MAKE KOD ŽENA 

Žensko telo je samo po sebi vrlo kompleksan aparat. Hormonski haos koji njime vlada je činjenica koja me intrigira tolike godine. Maka je u svetu omiljena medju ženama. Ne zato što kod muškaraca ne postiže toliko dobar rezultat, nego zato što u tako osetljivom sistemu kao sto je to ženski organizam, uspeva da predupredi ili ublaži veći broj problema. Pokušaću ovim tekstom da Vam prenesem svoje zaključke bazirane na iskustvima žena iz različitih delova sveta, koje su konzumirale Maku više meseci ili godina, a neretko tokom celog života.

U andskom narodu Quechua, Maka je vekovima sastavni deo ishrane. Kod njihovih žena se ne javljaju problemi kao što su nestabilni menstrualni ciklusi (prerana, prekasna, prekratka ili preduga menstruacija), raznorazne komplikacije pre, tokom i nakon ženskog perioda. Njihov period nije praćen glavoboljom, bezvoljnošću, promenljivim raspoloženjem, depresijom, bolovima u stomaku, otocima, nerealno obimnim ili predugim odlivima. Uvek ga imaju tačno u dan, kao mesečeve mene i nije nimalo problematičan.

Menopauza i njeni simptomi (valunzi, noćno preznojavanje, suvoća vagine, gubitak libida, promene raspoloženja i depresija) su nepoznanica kod andskog naroda. Žene u Andima, zahvaljujući svakodnevnoj konzumaciji Make, vrlo kasno i bez negativnih posledica ulaze u menopauzu i seksualno su aktivne do poznih godina. 

Neplodnost je još jedna nepoznanica kod Quechua žena, a poseban akcenat se polaže na povišenu konzumaciju Make tokom trudnoće, zbog pravilnog razvoja fetusa, kvalitetnijeg perioda laktacije i brže regeneracije organizma nakon porođaja.

Činjenica je da u Andima nema lošeg imuniteta, anemije, Hashimota, endometrioze, policističnih jajnika, polipa, fibromialgije ili osteoporoze. Nema dijabetesa, srčanih obolenja, problema u radu štitne ili druge žlezde, psihičkih poremećaja, depresije, preterane gojaznosti, raznih tumora, nodusa, karcinoma i svega što genetika modernog čoveka nosi sa sobom. Tamo ljudi, nažalost, umiru od banalnih zdravstvenih problema, zbog nedostupnosti osnovne zdravstvene zaštite.

Rešenje za pomenute poremećaje postoji, vrlo je efikasno i zove se Ekstrakt Crvene Make, Problemi kao što su neregularnost perioda, PMS ili Menopauza se za samo mesec dana konzumacije našeg proizvoda dovode u zadovoljavajuće stanje ujednačavanjem nivoa estrogena i progesterona, a metabolički procesi i njihovi poremećaji u osetno bolje stanje. Mnogi procesi su uslovljeni poremećajima u radu štitne žlezde. Regulacijom njenog rada, kod žena se rešavaju najrasprostranjeniji problemi, a to su nekontrolisano gojenje, periodična pojačana potreba za visokokaloričnom hranom, što se najčešće rešava dijetama ili preskupim tretmanima. To donosi kratkoročan rezultat jer se problem ne rešava iz korena.

Raznim tretmanima loš kvalitet kose, kože i noktiju, akne i razne promene izražene na koži, rešavaju se privremeno, bez da se čovek zapita ili razume iz kog razloga se to dešava. Medicina nema trajno rešenje za ove brojne probleme, stoga endokrinolozi širom sveta iz ličnog ili etičkog ubeđenja, preporučuju svojim pacijentima peruansku Maku. Ona ispravlja sve navedene poremećaje iz korena i to je suštinska razlika! 

Dobar kvalitet sna je ključ zdravog života, a po istraživanjima u skandinavskim zemljama, peruanska Maka osetno balansira rad svih metaboličkih i drugih procesa, a time efektno ublažava različita stresna stanja i omogućuje visok kvalitet regeneracije organizma tokom sna. Iz tog razloga, ona je u Holandiji i skandinavskim zemljama uveliko dobila epitet ’najvećeg prijatelja žena’.

Osetne padove u lučenju ključnih hormona kod žena, sa rođenjem dece, kao i sa godinama starosti, ekstrakt Crvena Nuestra Maca može vrlo efikasno da predupredi, a time i omogući bolje očuvanje telesne linije, mišićne mase kao i strukture ženskih grudi. 

Sve bolesti razvijenog društva izazvane su poremećajem u radu žlezda. Sve što je izazvano hormonskim disbalansom, odgovorno tvrdim da Nuestra Maca može da popravi, a višemesečnom konzumacijom da vrati organizam u mnogo povoljnije zdravstveno stanje. Mi ne nudimo čuda i nešto što je čovek zanemario tokom celog života, naš proizvod neće moći da ispravi za mesec ili dva. Takođe bih ograničio preterano pozitivne prognoze kod ljudi koji su bili podvrgnuti hormonskim terapijama, što je pogubno po endokrini sistem. Isto tako, nemoguće je da nakon nekoliko meseci konzumacije našeg proizvoda boljitak izostane, sudeći po iskustvima hiljada žena čije sam pozitivne reakcije imao prilike da čujem.

Pročitajte i o mojim zapažanjima u rubrici Muškarci i Maka. Peruanska maka u velikoj meri ima slično dejstvo kod oba pola, pa bi taj tekst mogao biti poučan i za žene. Potražite proizvod Ekstrakt Crvena Nuestra Maca koji rešava sve ove probleme iz korena u našoj Online prodavnici.


MI NE NUDIMO ČUDA,
SAMO NAJBOLJE ŠTO PERUANSKA ZEMLJA DAJE

Iskustva korisnika

ISKUSTVA KORISNIKA KAO NAŠA NAJBOLJA REKLAMA