ŠTA JE PASUČAKA?

Pasushaca (Geranium delsianum Knuth) je autohtona peruanska biljka koja raste visoko u Andima, na nadmorskoj visini od 3500m. Radi se o niskom, žbunastom rastinju koje daje pregršt malih, ljubičastih cvetova. Vrlo je rasprostranjena u peruanskom regionu Huanuco, čija klima joj savršeno odgovara. Viševekovna tradicija lečenja ovom posebnom kulturom sačuvana je među lokalnim vračevima.

Njena namena pretežno je vezivana za pročišćavanje krvi od raznih toksina, infekcija i sepse. Pored toga, poznata je po delotvornosti u borbi sa hroničnom dijarejom, čirevima usne duplje, unutrašnjim krvarenjem, upalom grla i dečijom kolerom. U njenom sadržaju ustanovljeni su tanini, saponini, hlorofil, masti, smole i esencije, karotenoidi, redukujući šećeri i dr.

Skorija istraživanja otkrila su njen skriveni potencijal

Prema istraživanjima koja su sprovedena na Univerzitetu u Tokiju u Japanu, inhibitorni uticaj Pasuchaca na aktivnost glikozida može doprineti odloženom varenju ugljenih hidrata, što je sjajna vest za dijabetičare. Sličan rezultat bilo je moguće postići isključivo lekovima.

Kao odličan hipoglikemik (redukuje nivo glukoze u krvi), sjajna je u borbi sa dijabetesom tipa I i II. Hipoglikemijski efekat ostvaruje kao blokator alfa-glukozidaze, čime odlaže absorpciju ugljenih hidrata i na taj način smanjuje nivo glukoze u krvi. Kao antidijabetik stimuliše lučenje insulina u pankreasu, koči glikogenezu (obično je pojačana kod dijabetičara) i pospešuje funkciju insulinskih receptora. Potred toga, povećava perifernu iskorišćenost glukoze. Drugim rečima, pospešuje iskorišćenost glukoze u mišiću.

Efekti glikemijske redukcije se mogu posmatrati posle jednog, a tokom 8 časova nakon unosa suvog ekstrakta Pasučake. Poželjno je uneti jednu do dve kapsule njenog ekstrakta pred svaki obrok, kako bi se predupredile prevelike oscilacije nivoa glukoze u krvi.

Nije poznat ni jedan sporedan efekat ove biljke, a u Peruu je njena konzumacija rasprostranjena u meri u kojoj je to kod nas nana ili kamilica. Iz predostrožnosti ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i maloj deci. Ne ostvaruje interakciju sa drugim lekovima, te se slobodno može koristiti uz redovnu terapiju. 

Ova biljka može biti od velike pomoći za dijabetičare, ali nije zamena za insulin. Uz odgovarajuću dijetu i dovoljno fizičke aktivnosti Pasučaka donosii sjajne rezultate.

Proizvod Nuestra Pasuchaca je nastao u sadarnji sa uvaženim beogradskim Centrom za Integrativne Procedure i Suplemente Dr. Dunjić. Pored toga, njegovom kupovinom direktno pomažete opstanak naroda Quechua, bez čije pomoći ne bi uspeli da ga realizujemo. Poručite ga klikom na Online prodavnicu ili telefonom 065 513 0000.

Que le sirva la Pasuchaca,
El Gringo