• SRB 065 513 0000
  • BiH 066 490 490
  • CG 068 572 845
  • MK 078 409 080
  • superfoodsperuvian@gmail.com

ZAŠTO PRE NIJE BILO TOLIKO RAKA?

Razlog je modifikovana hrana, koja je drastično izmenila i oslabila ljudske gene. Na tu temu tim naučnika sa Gilles-Eric Seralini na čelu, objavio je studiju koja je osporena pod neprirodnim pritiskom. Studija je pokazala da herbicid Roundup, koji modifikuje genetiku bilja, izaziva rak. U Srbiji, Roundup se troši kao nigde u Evropi.


Poznato je da su holandski muzeji puni remek dela 16 i 17 veka, ali je manje poznato da imaju sela sačuvana u originalnom stanju, izgrađena u 16, 17 i 18 veku. Ko je imao priliku da obiđe neko od tih muzejskih sela, ostao je zapanjen činjenicom da su Holanđani, najviši rastom na svetu, pre samo 120 godina bili omanji narod, tipa patuljci. O tome svedoče dimenzije kuća 16-18 veka. Otvori za vrata su visine od 160 do 170cm, koliki su i kreveti. Dakle, Holanđani su stagnirali u prosečnoj visini od oko 160cm vekovima, a u poslednjih 100 godina porasli su 25cm.

Šta mislite zašto je to tako?

Razlog je modifikovana hrana, koja je drastično izmenila i oslabila ljudske gene. Kada kukuruz, pšenicu, bananu ili kakao u nedogled ukrštate tokom 50 godina i to svaki put nazovete novim hibridom, poslednjem je toliko degenerisan genom da je GMO lagan izraz za to. Tačno kako se hibridizacija razvijala, 50 do 80ih, oboljenje raka je stravično uznapredovalo. Veruje se da u Srbiji ne jedemo GMO. Realna slika je da nismo svesni koliko godina unazad je sve GMO. Razlika je samo u tome da li će vam reći da je nešto genetski modifikovano ili je modifikovane genetike.

Zašto stari nisu toliko obolevali od raka?

Naši stari sa početka 19 veka su, kao holanđani, bili omanji rastom i zdravi kao dren. Pšenica je pre 60 i više godina bila prosečne visine od 40 cm, a kukuruz 80 cm. Brašna od pšenice i kukuruza su bila zdrava baza ishrane. Sada je prosečna visina pšenice 100 cm, a kukuruza 250 cm. Šta vam to govori? Čovek je dakle porastao na isti način na koji se to desilo jestivom bilju, a 20.000 Srba umire svake godine od raka. Danas je svaka žitarica, povrće ili voće modifikovano. Nemamo ni jednu jestivu biljku u stanju u kojem ga je priroda stvorila. Misao da jedete organsku hranu je besmislena kada jedete organski gajenu modifikovanu hranu. Moderna je priča da je brašno od pšenice i sve što se sprema od njega štetno. A gde su kukuruz, ovas, jabuka, banana, kakao i sve sto se pravi od njih? Stadijum genetske degeneracije je isti. 

Ima li mesta gde je hrana potpuno prirodna?

Najpoznatiji primer su ostrva Fiji, gde od kada se vodi evidencija, od 1975. godine nisu imali ni jedan slučaj raka. Utešna nagrada je Peru!! Površinski pokriva teritoriju 15 x Srbija i lako bi mogao zdravom hranom da nahrani celu Južnu Ameriku. Osnovne namirnice su autohtone, poreklom iz Perua: paradajz, paprika, kukuruz, krompir, batat, kinoa, kakao, maka, ... broji 164 autohtonih vrsta voća. Hiljade tona savršeno lepog voća u Amazoniji padaju na zemlju i trunu jer nema ko da ga pojede, a ono truleći postaje sebi prirodno đubrivo. Nema potrebe da se modifikuje nešto što je savršenog izgleda i ukusa, čega ima u izobilju. Šta god da posadite ili rasadite u Peruu bude veliko, ukusno i nutritivno, jer tlo je prebogato mineralima. Narod je srećom toliko primitivan da se boji stranog uticaja. Pesticidi i modifikacija bilja se pripisuju đavoljem poslu, što i jeste.

Peru broji na desetine osnovnih sorti kukuruza, krompira, kinoe, juke i batata. Od voća i povrća, prska se i modifikuje samo ono koje strane firme gaje radi izvoza. Na pijacama u provinciji, kupićete isključivo nemodifikovanu organsku vege hranu. Riba iz peruanskog Pacifika smatra se najčistijom na svetu zahvaljujući Humboldtovoj struji, koja je snažna kao Dunav i nepresušan je izvor čiste, hladne vode koju pumpa uz obalu 365 dana godišnje sa juga kontinenta.


U saradnji sa Dr Dunjić, peruanska drevna medicina. Preparati koji dokazano leče!  

                                                                                                 KUPI ODMAH

Iskustva korisnika

ISKUSTVA KORISNIKA KAO NAŠA NAJBOLJA REKLAMA