• SRB 065 513 0000
  • BiH 066 490 490
  • CG 068 572 845
  • MK 078 409 080
  • superfoodsperuvian@gmail.com

EKSTRAKT CRVENE MAKE USPORAVA STARENJE

Godine 2014. biolog Gustavo Gonzales Rengifo, sa peruanskog Univerziteta Cayetano Heredia, potvrdio je hipotezu koja je dugo kružila o crvenoj maki: njenoj neverovatnoj moći da uspori starenje, da doprinese plodnosti žene kao i njenom afrodizijačkom efektu. Ovo je bio nalaz do kojeg se došlo istraživanjem u laboratoriji pomenutog univerziteta godine 2013.


Anti-aging

Ekstrakt crvenog korena make ima svojstva koja usporavaju procese starenja kod ljudi. U tom smislu, Gustavo Gonzalez i drugi istraživači su se u akademskom članku iz 2014. godine osvrnuli na studiju sprovedenu sa stanovnicima Junina (na 4100 m nadmorske visine), koja je dala sledeće zaključke: redovni konzumatori crvene make dobili su visok zdravstveni skor, na osnovu validiranih upitnika, koji se održavao od 40. do 75. godine života, za razliku od onih koji nisu konzumirali ovu hranu, čiji je skor bio znatno manji.
Jedinjenje uključeno u ovaj proces je interleukin 6, koje je povezano sa starenjem, a koji korisnici crvene make iz Junina imaju u osetno manjim količinama od ostalih. Sa godinama starosti ljudi, nivo ovog proteina raste i dostiže svoj maksimum pred sam kraj života.

Regeneracija kostiju, osteporoza - Nedostatak estogena

U Laboratoriji za endokrinologiju i reprodukciju peruanskog Univerziteta Cayetano Heredia, grupa istraživača je sprovela studiju, motivisanu nalazima koje je dr. Yong-Zhong Zhang otkrio 2006. godine o odnosu između crvene make i osteoporoze.

Peruanski istraživači su sproveli procene i eksperimente sa grupom pacova kod kojih je indukovana osteoporoza. Oni su podeljeni u dve grupe: prvoj je davan ekstrakt crvene make, a drugoj lek Estradiol (estrogen indikovan za lečenje osteoporoze). Zaključak studije je pokazao da su obe grupe pokazale značajne znake smanjenja ostećenja u kostima, kao i preokreta bolesti. Međutim, razlika koju su otkrili je da grupa koja je konzumirala crvenu maku nije imala oštećenje tkiva, kao grupa koja je konzumirala Estradiol. U tom smislu, crvena maka se može smatrati alternativnim i prirodnim tretmanom za osteoporozu i uopšte za nedostatak estrogena kod žena. Dostupniji je i ne izaziva štetne efekte. 

Preokreće rast prostate muškarca

Specijalista je izjavio da ekstrakt crvene make kod uvećanja prostate „preokreće rast prostate, bez uticaja na proizvodnju testosterona i održava funkciju semenskih vezikula“. Šta ovo znači? Efekat koji pruža ekstrakt korena crvene make omogućava prostati da nastavi sa svojom funkcijom i nudi potpuno prirodno rešenje za problem za koji bi morali da uzimaju razne lekove.


Ključ mladolikog izgleda, dobrog zdravlja i raspoloženja žene je u harmoniji odnosa dva najvažnija hromona, estogena i progesterona, a ekstrakt crvene make je jedini poznati preparat koji može da ih dovede u balans. Pogledajte detaljnije klikom na Online prodavnica.

                                                                                                 KUPI ODMAH

Iskustva korisnika

ISKUSTVA KORISNIKA KAO NAŠA NAJBOLJA REKLAMA