• SRB 065 513 0000
  • BiH 066 490 490
  • CG 068 572 845
  • MK 078 409 080
  • superfoodsperuvian@gmail.com

CRNA NUESTRA MAKA = KVALITET SPERMATOZOIDA

Naučno je dokazano de ekstrakt crne make doprinosi poboljšanju plodnosti muškaraca, a da ne izaziva sporedne efekte kao razni lekovi.


Crna maka ostvaruje pozitivan efekat na broj spermatozoida, pamćenje i učenje, kontrolu glukoze, održanje dnevnog energetskog nivoa i fizičke izdržljivosti. Ona se koristi uglavnom zbog uticaja na plodnost kod muškaraca. U objavljenim naučnim tekstovima je opisano da konzumacija crne make poboljšava seksualnu funkciju, povećavajući proizvodnju semene tečnosti bez promene u koncentraciji testosterona, luteinizirajućeg hormona (LH) i folikulostimulirajućeg hormona (FSH).

Efekat crne make je posebno izražen zbog jedne od njenih najvažnijih komponenti za plodnost muškaraca, L-karnitina, jer je to aminokiselina koja igra ključnu ulogu u proizvodnji energije u telu. Prirodna koncentracija ove amino kiseline u semenskoj tečnosti je direktno povezana sa brojem i pokretljivošću spermatozoida.

Korisno je znati da ekstrakt crne make mogu koristiti muškarci i žene, posebno ako je akcenat na poboljšanju mentalne i fizičke sposobnosti. 

Jedna od studija je istraživala efekat konzumacije ekstrakta crne make u periodu od 12 nedelja kod neplodnih odraslih muškaraca: astenozoospermičnog (smanjena pokretljivost <30%) i oligozoospermičnog (koncentracija sperme po ml ejakulata <16 miliona) i utvrdila da je došlo do značajnog povećanja koncentracija spermatozoida.

Druga istraživačka grupa je sprovela sličnu studiju, u kojoj je utvrdila efekat istog tretmana na analizu semena, ali u trajanju od 4 meseca i to kod odraslih muškaraca bez problema sa plodnošću. Iz ovoga su pokazali da je ekstrakt crne make bio u stanju da poboljša većinu parametara sperme, kao što su zapremina, ukupan broj spermatozoida, ukupan broj pokretnih spermatozoida i progresivna pokretljivost, pošto su rezultirali značajnim povećanjem u poređenju sa prethodnim nivoima do tretmana. Važna stvar u ovoj poslednjoj studiji je istraživanje koje su uradili kada su upoređivali hormonske nivoe hormona FSH, LH, prolaktina, testosterona i estradiola i nisu primetili varijacije u koncentracijama pre i posle studije.

Zaključak studije je da bi se crna maka mogla koristiti kao dodatak ishrani za poboljšanje plodnosti muškaraca prirodnim putem, bez sporednih efekata koje izazivaju razni lekovi.


Uz pomoć proizvoda Nuestra Maka u Srbiji je rodjeno na stotine dugo priželjivanih bebica i našu familiju čine hiljade korisnika boljeg zdravlja. Preporuka za maksimalan učinak je da se pije u paru, muškarac ekstrakt crne, a žena crvene make. Pogledaje utiske naših korisnika klikom na utisci.                              
                                                                                         KUPI ODMAH

Iskustva korisnika

ISKUSTVA KORISNIKA KAO NAŠA NAJBOLJA REKLAMA