Maka za Decu

ZDRAVSTVENI BENEFITI PERUANSKE MAKE KOD DECE

Ugodan ukus gelatinizovane Make u prahu je presudan kako bi je deca prihvatila. Osim toga što je bogata hranjivim sastojcima, ona je pravi eliksir za pravilan fizički i mentalni razvoj najmlađih. Njena fascinantna istorija čini je nezamenljivom namirnicom u ishrani pripadnika peruanskog planinskog naroda Quechua. Po pravilu, njihova deca su rumenih obraščića, savršenog imuniteta, neverovatne izdržljivosti i fizičkih sposobnosti, ali i odlične motorike. S obzirom da žive u sredini koja oskudeva kiseonikom, njhove aktivnosti deluju očaravajuće. Po vekovnoj tradiciji, Quechua dodaju Maku bebama u prvu kašu od amaranta/kinoe i na taj način ona postaje nezamenljiva namirnica u njihovoj ishrani.

Dao bih primer svog deteta. Leon je začet zahvaljujući Maki. Njegova majka je koristila 2,5 grama proizvoda Nuestra Maca Blend tokom cele trudnoće i perioda laktacije. On je propuzao sa nepunih 5 meseci starosti i stoji potpuno sigurno sa nepunih 6 meseci.

Maka je bogata ugljenim hidratima. Oni, u kombinaciji sa njenim alkaloidima (Makaeni) i drugim hranjivim sastojcima, čine je neverovatnim izvorom energije. Osim toga, odlikuje je dobar sadržaj bio-raspoloživog biljnog proteina, lignina i celuloze koji su dobri za dečiji razvoj i funkciju creva. Obilje vlakana osigurava zdravu probavu i efikasan sistem eliminacije.

Uz bogat sadržaj vitamina B1 i B12 i esencijalnih masnih kiselina, Maka hrani i ojačava nervni sistem deteta. Osim toga, ovi vitamini i minerali podstiču apetit i pomažu zdravu probavu. Sadrži i vitamin B2, koji je ključan za rast dečijeg tela, reprodukciju ćelija i vitamin B3 za zdravu cirkulaciju krvi.

Pojačava energiju: Maka ima potencijal da pojačava nivo energije - fizičke i mentalne. Osim toga, podiže imunitet i povećava izdržljivost. Dokazano je da deca uz Maku ostvaruju bolje rezultate u sportu i učenju, kao i da studenti brže i lakše završavaju fakultet.

Reguliše hormonsku ravnotežu: Hormonski disbalans je uobičajena pojava kod tinejdžera. Maka sadrži alkaloide Makaene koji doprinose hormonalnoj ravnoteži.

Predupređuje stvaranje akni, promene raspoloženja i osećaj nezadovoljstva i depresije kod mladih.

Poboljšava kožu: Maka je dobar izbor za decu sa kožnim problemima. Ona pomaže u lečenju raznih kožnih problema kao što su ekcemi, akne, psoriaza, dermatitis,... Štaviše, čini kožu otpornom na ekstremne temperature, štiti je od sunca i mraza.

Poboljšava celokupno zdravlje: Pospešuje sintezu gvožđa i kalcijuma, pri tom pomaže stvaranje crvenih krvnih zrnaca. To dodatno pomaže u prevenciji i borbi protiv anemije i drugih imunoloških bolesti. Preuzmite studiju uvažene naučnice Dr. Chacon o dejstvu Make na anemičnu decu klikom na text.
Hranjivi sastojci sadržani u Maki takođe održavaju zdrave zube i kosti i pomažu bržem srastanju rana.

Bogat izvor minerala: Maka je bogata esencijalnim mineralima kao što su: lako apsorbujući kalcijum, fosfor, magnezijum, kalijum, gvožđe, natrijum, silicijum i bizmut što doprinosi velikom broju zdravstvenih benefita kod dece.

Osim toga, bogata je vrlo retkim mineralima kao što su: bor (podržava pravilan metabolizam), selen (osigurava zaštitu ćelija od slobodnih radikala), mangan (podržava zdrav rast) i cink (pomaže jasnoći misli i mentalne funkcije).

PREPORUČENA PRIMENA ZA DECU

Dnevna primena od 1 grama gelatinizovane Make Nuestra Maca Blend za decu 1-3 godine starosti ili 2 grama za decu starosti od 3-10 godina, koja imaju nizak nivo hemoglobina, u vremenskom periodu od jednog meseca, dovoljna je da nadomesti makro i mikronutrijente (Dr. Gloria Chacon de Popovici, 1998), neophodne za oporavak i održavanje zdravstvenog stanja i produktivnog kapaciteta dece. Ovo naučno otkriće daje smernice za doze koje treba koristiti u sadašnjosti i budućnosti.  Zbog Makinih posebnih nutritivnih vrednosti, ona bi trebala biti uvedena u svakodnevnu ishranu dece kao dodatak ishrani.

Preuzmite studiju Dr. Chacon u celosti klikom na text.


MI NE NUDIMO ČUDA,
SAMO ONO NAJBOLJE ŠTO PERUANSKA ZEMLJA MOŽE DA DA