MAKA I PLODNOST, NAUČNE STUDIJE

Sterilitet je u Srbiji sve prisutniji. Sa pandemijom Korone stanje se dodatno pogoršalo. Muškarci koji nisu imali problema sa plodnošću, sve češće se suočavaju sa tim problemom. Najgore je što se kod 30 odsto parova ne zna uzrok neplodnosti. Sve više bračnih parova se suočava sa problemom steriliteta, zbog čega se odlučuju na proces veštačke oplodnje. VTO deluje kao jedino valjano rešenje ali tu je i peruanska Nuestra Maka, uz koju su na stotine srpskih parova uspeli da dođu do potomstva. Na desetine parova kojima iz više pokušaja nije uspevao VTO, uspeli su iz prve uz pomoć proizvoda Nuestra Maka. To obećava.

Ima li dokaza o tome da Maka pomaže?

U Peruu je maka oduvek sinonim plodnosti oba para. Radi se o istorijskom nasleđu koje je mnogo starije od civilizacije Inka. Narod Moče, koji je živeo na teritoriiji Perua 1000. godina pre nove ere je simbolikom svojih statua i figura od gline stavljao jasan akcenat na plodnost oba para. Među njima, ona je korišćena svakodnevno, kao stimulans potencije i seksualne želje. Po učestalosti nalazaka njenih tragova u ćupovima naroda Moče, procenjeno je da im je ona bila omiljena namirnica. Skoro sve pronađene figure i statue iz vremena civilizacije ovog naroda opisuju istu temu, a to su plodnost i seksualna želja oba para!

Da li je to slučajnost?

Naravno da nije. Milenijumska istorija je pokazala da se Maka održala kao sinonim potencije muškarca i plodnosti žene tokom civilizacije inka (1400-1533. godine nove ere), tokom Španske kolonizacije (1533-1820. godine), kao i dan danas u Peruu i širom sveta. Peruanski i svetski univerziteti su proteklih godina uradili mnoštvo studija na temu uticaja Make na plodnost. Peruanski uvaženi Univerzitet Cayetano Heredia prednjači u tome.

Studije peruanskog Univerziteta Cayetano Heredia

Prva studija primenjena na ljudima, u kojoj je korišćena gelatinizovana crna Maka kod muškaraca, dovela je do zaključka da su nivoi i pokretljivost spermatozoida osetno poboljšani nakon 2 meseca konzumacije. Artikal je publikovan u časopisu Asian Journal of Andrology septembra 2001. godine (Gonzales y col, 2001).

Tradicionalno je poznato da je gelatinizovana maka super nutrijent, ali i da ostvaruje pozitivan efekat na fertilitet (Cobo, 1956). Tokom protekolog veka je dokazano da je maka vrlo efikasan afrodizijak, a u istoj meri se opisuje njen blagodetan uticaj na nivo životne energije (Ruiz, 1952). Razne naučne studije su pokazale sjajne rezultate na plodnost oba pola, pospešivanje seksualne želje i energije (Canales y col, 2000; Zheng y col, 2000; Gonzales y col, 2001).

Generalno crvena i crna gelatinizovana Maka pospešuju seksualnu želju, poboljšavaju plodnost oba para, smanjuju stopu smrtnosti embriona, podižu raspoloženje, ublažuju depresiju i ankcioznost, poboljšavaju memoriju i sposobnost učenja i štite kožu od ultravioletnog zračenja (Gonzales y col, 2014).

Maka i VTO, gubitak ploda

Pročitali ste u prethodnom pasusu da crvena Maka smanjuje stopu smrtnosti embriona. Nakon 5 godina iskustava 18 srpskih parova kojima VTO nije uspevao iz više puta, uspelo je iz prve uz pomoć proizvoda Nuestra Maka. Uz to je pojava gubitka ploda prirodnim začećem svedena na minimum, a uspešnost postizanja začeća uz naše proizvode oko 50 %. Pročitajte nešto viša na temu uticaja Make na plodnost klikom na text. Poručite je telefonom na 065 513 0000 ili putem nase Online prodavnice.

Naučne stuije korišćene u ovom tekstu možete preuzeti klikom na studije o maki.


Espero que haya mas bebes,
El Gringo