Način upotrebe

ODGOVORAN NAČIN UPOTREBE

Gelatinizovana Maka u prahu bi trebalo da se uzima u dnevnoj dozi od 5 grama. Jedna kesica proizvoda Nuestra Maca sadrži 5 grama Make, a prema potrebi minimalna doza se može pojačati. Osobe koje prvi put piju Maku, ne bi trebalo da prevaziđu dnevnu dozu od 2,5 grama tokom prve nedelje upotrebe, kako bi se izbegle moguće smetnje u probavi. Nakon toga može se preći na preporučenu dozu.

Idealno je konzumirati je rastvorenu u 
smutiju, šejku, mleku, soku, ili vodi. Neophodno je promešati tečnost 1 minut ili kratko blendirati kako bi se prah rastvorio, potom popiti sadržaj od 1-2dl pripremljenog napitka nakon doručka, pred trening, učenje ili bilo koju povišenu fizičku ili mentalnu aktivnost. 

Ako se radi o želji za začećem
, konzumirajte Maku 1 čas pred sam odnos i nakon mesec dana smanjite svakodnevni unos na 4-5 dana nedeljno ili po potrebi.

Pored kesice Nuestra Maca tradicionalni Quechua Smuti sardži kašiku meda, kašiku rogača u prahu, jedno živo belance, 1 dl mleka i 1dl vode. Pored toga, ukusi Kakaoa i Make čine odličan spoj, probajte! Kod proteinskog ili drugog šejka birajte ukus čokolade. U smutiju od breskve, kajsije, citrusnog ili šumskog voća odlično se stapaju ukusi. Bez blendiranja, teže se restvara u jogurtu ili gustoj tečnosti, a lakše u tečnosti sobne temperature.

Za decu starosti od 4-12 godina, preporučena dnevna doza Nuestra Maca Blend je 2,5 grama, što je pola kesice. Mladjima, 1-4 godina dovoljan je 1 gram.

Deca u Peruu je obožavaju rastvorenu u šolji mleka ili vode sa pahuljicama kinoe i peruanskog amaranta, kakaoa i andskog meda. Domaći keksići od kinoe i Make su omiljena poslastica medju mlađima. 

Jedino ograničenje u zapadnom svetu kod preporuke za peruansku Maku je za decu mlađu od godinu dana (Holandija), iako smo uvereni da će i to biti povučeno pošto medicina dokaže njene dobrobiti za razvoj beba.

Komercijalna je preporuka da se mora piti svaki dan. Narodi Anda konzumaciji krompira i Make pridaju isti značaj. Kod obolenja ili ozbiljne disfunkcije organizma, svakodnevan i povišen unos će dati bolji rezultat, pa u tom smislu takva preporuka može biti ispravna.
Treba biti oprezan sa Makom u kapsulama, nerealno je očekivati da čovek konzumira 10-15 kapsula od 400mg Make dnevno. Proizvođači se čvrsto drže te vrste pakovanja proizvoda, zaslepljeni velikom zaradom. Izračunajte uvek koliko tačno Make kupujuete u gramima kao i kakav je odnos njene cene i neto težine. Ekstrahovana peruanska Maka je vrlo skupa, te bi kapsule koje zaista sadrže njen ekstrakt bile preskupe za naše tržište. 

Peruanska Maka nema sporednih efekata, ni saznanja o interakcijama sa bilo kojim lekom. Apsolutno je neškodljiva namirnica što je potvrdio i Farmaceutski fakultet u Novom Sadu, svojim Mišljenjem pod registarskim brojem 383-249-9, dana 14.03.2016. godine. Preuzmite ga klikom na text.


MI NE NUDIMO ČUDA,
SAMO ONO NAJBOLJE ŠTO PERUANSKA ZEMLJA MOŽE DA DA